Groener dan groen: circulair inrichten met The Green Lab

De keuze voor een circulaire inrichting is voor veel bedrijven ingegeven door de wens om toekomstbestendig te ondernemen, met oog voor mens en milieu. Circulair inrichten gaat uit van het volgende principe: het benutten van duurzame bronnen. Duurzaamheid begint in onze ogen al bij het fabricageproces van kantoormeubelen en interieuraccessoires. De stap van lineair naar circulair inrichten lijkt misschien groot, maar is dat zeker niet altijd. Met The Green Lab althans.

 Ter inspiratie delen we een aantal slim en duurzaam ontworpen meubeloplossingen waarmee circulair inrichten een koud kunstje wordt.

Voorbeelden van circulair kantoormeubilair

Re_Table Gymfloor

De RE_Table Gymfloor van The Green Lab is het schoolvoorbeeld van circulair ontwerpen: een unieke houten tafel gemaakt van een 40 jaar oude gymvloer. Sterk en robuust materiaal dat anderszins afgeschreven zou worden. De combinatie van het stalen frame met het sportieve tafelblad maakt van RE_Table Gymfloor een statement piece in elke ruimte, zowel op kantoor als thuis.

Re_Table Gymfloor

Re_Chair Ubu

De eerste aanblik van de RE_Chair Ubu verhult dat je eigenlijk plaatsneemt op een fineer zitting van textielafval, waaronder oude spijkerbroeken, legerkleding of jute koffiezakken. Daarnaast kan de zitting ook worden gestoffeerd in een variatie aan duurzame materialen, waaronder de Soil stof, waar 60% van het garen wordt geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen. Deze vergaderstoel benadrukt (in positieve zin) dat bij circulair meubilair niets is wat het lijkt. De oorspronkelijke materialen gaan naadloos op in het uiteindelijke meubelontwerp. De stoel laat wederom zien hoe je afgeschreven materialen een tweede leven kunt geven.

Re_Chair Ubu

RE_Seat Modulair

Ook de RE_Seat Modulair is een voorbeeld van circulair kantoormeubilair, dat bovendien de tekortkomingen van bestaande systemen aanpakt. Het zitsysteem is duurzaam en bedoeld voor langdurig hergebruik, met minimale impact op het milieu. De zitelementen en leuningen zijn gemaakt van licht, sterk en recyclebaar kunststof (EPP). Wil je een keer een andere opstelling? De onderdelen zijn gemakkelijk te demonteren en herconfigureren. Met een nieuwe meubelopstelling voelt het meubilair weer als nieuw!

Door gebruik te maken van hernieuwbare, gerecyclede en recyclebare grondstoffen bewijzen de producten van The Green Lab ook ná levensduur hun waarde in andere producttoepassingen.

RE_Seat Modulair

Een circulaire inrichting met The Green Lab

Bij The Green Lab geloven we in de meerwaarde van circulair inrichten. Ons doel: de wereld inspireren door mooie ontwerpen te maken van afvalmaterialen. Vanuit onze drive om circulair design te maken, werken we nauw samen met onze partners om van laagwaardige materialen hoogwaardige producten te ontwerpen. Meubilair van duurzame materialen, dat het circulaire verhaal vertelt door zijn esthetiek.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of beleef The Green Lab zelf in onze experience room (bezoek op afspraak).

 

Volg ons op insta Collectie bekijken Product bekijken Lezen